Om familien Bjerre

Markprøven er i hus, trods ufrivillig distraktion i form af løs hund på banen, men det tog Becca i stiv pote og blev siddende.

Vi bor i Frederikssund, Nordsjælland.

Vi er mor Lise, og tvillingerne Katja og Kasper på 18 år, samt den vigtigste, dejlige Becca.

Jeg har mit eget firma, nu på 28. år. Jeg producerer og sælger grammatikbøger til alle der vil have styr på grammatikken og så laver jeg forskellige trykopgaver og grafisk arbejde for private, foreninger og firmaer. www.bjerreforlag.dk 

I forbindelse med trykkeriet har jeg åbnet en lille kaffebar, og Becca elsker når der kommer kunder www.cafe29.dk

Det er i øvrigt tilladt at tage sin hund med på caféen,  så længe den er i snor og kan opfører sig pænt og roligt.

Da tvillingerne blev konfirmeret. Kasper er siden da vokset mig godt over hovedet.

Jeg er vokset op med hund, først havde vi Boy, men ham husker jeg ikke, han måtte dersværre væk, da han ikke kunne accepterer at jeg også var på gulvet.

Den første hund jeg husker er Lady, som vi fik da jeg var 1 år. Hun var en blanding af collie og labrador. Hun var gul med hvidt bryst og lidt tynde ben, hun var verdens bedste familie hund. Lady blev 16 år. 

Derefter fik vi en beagle, og senere en til, Rie og Kiki, dejlige hunde, men de kræver en del, og de stjæler gerne fra bordet og graver sig ud under hegnet.

I 1993 avlede min bror en tæve til mig, hun hed Gijas Blowing Dancer, vi kaldte hende for Blowie. Da Blowie var ca. 5 år mødte jeg så Thomas (mine børns far), han var jæger men havde aldrig haft hund, og slet ikke med på jagt. Blowie havde haft lidt træning de første 1,5 år af sit liv og var bare min hund, vi trænede hos Kaj Lübcke.
Thomas tog hende med på jagt, og hun skuffede ikke sin slægt, hun var en fantastisk jagthund, hun vidste hvad hun skulle og Thomas behøvede egentlig ikke gøre så meget.
Hun fik et kuld hvalpe, 7 sorte hanner, de blev kaldt Snehvide og de 7 små dværge :-)

I 2014 talte børnene og jeg så om at vi skulle have en hund, og Katja fandt ret hurtigt frem til retrieverklubbens hvalpeliste, og hun fandt så Becca i Holbæk, hos Jane Dam.
Becca har ialt 29 helsøskende (fordelt på flere kuld), flere af dem er røntgenfotograferet og alle er som Becca helt fejlfrie og fine i deres skuldre, hofter og albuer.

Jeg går ikke på jagt med Becca, hun er først og fremmest en familiehund, men evnerne har hun, det er der ingen tvivl om. Vi deltager jævnligt på forskellige træningshold, mødes med andre og træner, og tager også en prøve ind imellem, hun tager både vildt og dummyer uden at blinke. Vi har gået lidt spor og prøvet lidt Nose Work, noget vi gerne vil arbejde videre med.

De af hendes brødre og søstre der går på prøver og jagt, klarer sig rigtig flot, de er i vinderklasser og i åbenklasser.

Inden 1. hvalp overhovedet er født, er der brugt tæt på 21.000 kr på div. undersøgelser og vaccinationer, røntgent, blodprøver, ultralydsscanninger og hanhund.
Når de så er født kommer der foder, chipping af alle hvalpe, sundhedstjek, ormekure, ekstra hegn, mange andre udgifter og mange arbejdstimer.
Derfor er en hvalp med stamtavle heller ikke helt billig, og det er så også inkl. alt det du kan læse på Forsiden.
Når hvalpene er født (fra 3. uge), kan du komme forbi, hilse på hvalpene og reservere en hvalp.
Depositum på 2000 kr. betales forud, resten ved levering af hvalpen.

Med venlig hilsen
Lise Bjerre